CV Ruth ter Voort

COMPETENTIES:  Daadkrachtig, oplossingsgericht, resultaatgericht, ondernemend, besluitvaardig.

WERKERVARING
Eigenaar Projectbureau Ruth ter Voort 2013-heden
Met o.a. de volgende opdrachtgevers: Livingfoods, Stichting Pier21, Stichting Sjoch!, Teatergroep Sult, BUOG, Theater Gnaffel, Stichting Watervloot, De Waddenvereniging, Stichting De Marren, Iepenloftspul Burgum, Stichting Een brug slaan, Stichting Waterland Projecten, It Flinkeboskje

Mei 2011 – maart 2012
Projectleider Nieuwe Producten Professioneel Theatergezelschap Tryater
Interne analyse gemaakt waar op korte termijn mogelijkheden liggen om eigen inkomsten te vergroten. Analyse uitgewerkt in plan van aanpak. Dit plan is geaccordeerd door directie en is ten uitvoer gebracht met direct positief financieel resultaat.
Vervolgens analyse gemaakt van lokale, regionale en landelijke fondsen om inzicht te geven aan de directie. Fondsaanvragen geschreven voor lokale overheid (gemeente en provincie), landelijke fonds VSB en diverse noordelijke fondsen.
Crowdfundingsmogelijkheden (via Social Media) onderzocht als mogelijkheid om extra inkomsten te werven voor bepaalde voorstellingen, waaronder voor Oerol.

Juni 2011 – december 2011
Projectmanager internetbedrijf Speak, Heerenveen
Verantwoordelijk voor correcte uitvoering van internetprojecten, narrowcasting en mobiele applicaties en voor aspecten als budget en planning. Opdrachten van klanten vertalen naar een projectplan en zorg dragen voor het samenstellen en aansturen van het projectteam. Overleg met team, opdrachtgever en leveranciers zodat iedereen op hetzelfde spoor blijft en binnen de toegewezen middelen.

Juni 2010 – 31 december 2010
Interim Coördinator Events, SkipsMaritiem, locatie Hindeloopen
Haalbaarheid onderzoeken van op te zetten evenementenafdeling om locatie beter te laten renderen buiten het zomerseizoen. Realiseren van website en brochure. Ontwikkelen van concepten om te vermarkten waaronder zeilevenement voor tijdschriften Zin en Zeilen. Verantwoordelijk voor acquisitie.

Maart 2008 – 1 mei 2010
Productmanager InspirerendLeven.nl bij NDCVBK de uitgevers, locatie Kampen
Realiseren van crossmediaal (print, online, social media en events) concept rond het thema Zingeving. Opzetten van een internetportal, webshop, evenementen (o.a. met KRO en Trouw) en tijdschrift. Verantwoordelijk voor idee, uitwerking en realisatie.

Maart 2006 – maart 2008
Bladmanager Noorderland bij NDC|VBK de uitgevers (voortgekomen uit een fusie met VBK), Groningen
Verantwoordelijk voor marketingplan, begroting, oplage, budget, merkbeleid, uitbouwen van het merk door merkextensies. Drukwerkbegeleiding. Organiseren van beurzen en lezersactiviteiten. Initiëren van samenwerking met strategische partners.

Juni 2002 – maart 2006
Hoofd PR en Promotie Uitgeverij De Fontein (onderdeel van VBK), Baarn
Het ontwikkelen van marketing- en promotieplannen en uitvoeren, het ontwikkelen van POS materiaal, plannen en uitzetten van advertenties, bewaking marketingbudget, het onderhouden van contacten met media en auteurs, organiseren van auteursbezoeken en boekpresentaties, organiseren van evenementen zoals de Nationale Roald Dahl-dag en de 80ste verjaardag van Baantjer, ontwikkeling en bewaking huisstijl, ontwikkelen en realiseren van website, genereren van free publicity.

December 2001 – mei 2002
PR en Promotiemedewerker uitgeverij Kok (onderdeel van VBK), Kampen
Het ontwikkelen van marketing- en promotieplannen en uitvoeren, het ontwikkelen van POS materiaal, plannen en uitzetten van advertenties, bewaking marketingbudget, het onderhouden van contacten met media en auteurs, organiseren van auteursbezoeken en boekpresentaties.

Juli 2001 –  december 2001
Tijdelijk een eigen PR- en communicatiebedrijf
ter overbrugging tussen twee banen. Klanten: KNWV, WK Star, NK Yngling, Gorcumse Courant, Nomas media, Watersport Magazine.

Mei 2000 –  juli 2001
PR en communicatie Coördinator bij het Koninklijk Watersport Verbond, Bunnik
Organiseren van watersportevenementen, beurzen o.a. HISWA, Jaargala, huldiging Olympische kampioenen en ledenvergadering. Budgetbewaking. Verantwoordelijk voor de website. Ontwikkelen en uitvoeren van sponsorbeleid. Redactielid voor Watersport Magazine (oplage 70.000).
Leidinggeven aan (5 – 20 pers.) tijdens projecten en evenementen.

Periode 1986 – 2000
*Vier maanden gereisd en gewerkt in Caribisch gebied
*Diverse commerciële functies via het uitzendbureau
*Twaalf maanden gereisd, waarvan zes maanden in Nieuw-Zeeland
*Zeven jaar in de Horeca gewerkt als kok en chef-kok.

OPLEIDINGSACHTERGROND
1992 Arbeid- en organisatiepsychologie, universitaire studie in deeltijd. Afgeronde certificaten Personeel en Organisatie en Mens en Arbeid.
1991 Middle management, opleiding voor leidinggevend personeel in de Horeca
1990 Cafébedrijf, vestigingsdiploma
1988 SVH, vakopleiding voor restaurantkok
1986 Opleiding voor visagiste te Amsterdam
1985 STIVAS, vakopleiding voor schoonheidsspecialiste
1981 MAVO

Cursussen
2011/12 Opleiding voor productieleider voor theater/festivals en evenementen (HBO)
2009 Training schrijven voor het web
2009 Training online marketing
2005 NIMA-A
2002 Omgaan met de media en Mediatraining via de Hoge school van Utrecht
2001 Informatief schrijven, Basis- en vervolgjournalistiek via Hoge school van Utrecht

VRIJETIJDSBESTEDING
Theater, zeilen, varen, tuinieren, culinair, wandelen en reizen.